10:22 29.07.2016

ДП "Антонов" виграло в РФ судовий спор щодо виплати "Авіакором" роялті за використання товарного знаку

2 хв читати
ДП "Антонов" виграло в РФ судовий спор щодо виплати "Авіакором" роялті за використання товарного знаку

Державне підприємство "Антонов" (Київ) виграло в Арбітражному суді Самарської області судовий спор з ВАТ "Авіакор-авіаційний завод" (Самара, РФ) в справі про виплату винагороди (роялті) за використання товарного знака у виробництві і реалізації літаків, повідомила в четвер прес-служба юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", що представляла інтереси українського підприємства в суді.

"Рішенням суду від 4 липня позовні вимоги ДП "Антонов" на суму понад $2,9 млн були задоволені та підлягають стягненню на користь нашого клієнта", - прокоментував справу старший партнер ЮФ "Ілляшев та Партнери" Роман Марченко.

Як зазначив супроводжуючий справа керівник Московського офісу ПФ "Ілляшев та Партнери" Володимир Захаров, через відсутність великої практики розгляду подібних спорів російськими судами боротьба за те, щоб переконати суддів у правоті клієнта, була досить тривалою і складною. "Судове засідання було закритим з огляду на те, що предмет розгляду безпосередньо пов'язаний з комерційною таємницею сторін, що беруть участь у справі", - цитує прес-служба юридичної фірми В.Захарова.

Як повідомлялося, в серпні 2015 року ДАК "Антонов" подала в суд Самарської області позовну заяву на "Авіакор" про стягнення $5,35 млн роялті за використання товарного знаку у виробництві й реалізації літаків Ан-140 (ДП "Антонов" є розробником літака Ан-140, "Авіакор" - вів його виробництво в РФ - ІФ).

У липні 2015 року керівництво "Авіакору" повідомило про припинення реалізованої в РФ з 2003 року програми випуску Ан-140 у зв'язку зі складнощами в кооперації з українськими партнерами за проектом, а також відсутністю можливості забезпечити оперативне імпортозаміщення. Також повідомлялося, що "Авіакор" не виконав свої зобов'язання з держконтракту з Міноборони РФ з виробництва літака Ан-140 через порушення термінів постачальниками.

"Авіакор" - єдиний авіабудівний актив холдингу "Російські машини" (входить до групи "Базовий елемент"), спеціалізується на виробництві, ремонті та обслуговуванні літаків сімейств Ту-154 і Ан-140.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, співпрацює з 76 країнами світу. З квітня 2015 року з рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Україна в 2014 році припинила експорт в РФ товарів військового та подвійного призначення в зв'язку з російською агресією і анексією РФ Криму, заборона на ВТС з РФ, зокрема поставки продукції подвійного призначення, введений в червні 2014 року. Уряд України в травні 2015 року розірвало міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА