11:56 02.08.2016

Савченко оголошує голодування, протестуючи проти бездіяльності влади і світового співтовариства

2 хв читати
Савченко оголошує голодування, протестуючи проти бездіяльності влади і світового співтовариства

Народний депутат фракції "Батьківщина" Надія Савченко заявила, що оголошує голодування з метою прискорення процесу звільнення українських заручників, утримуваних на території РФ і окупованого Донбасу.

"Я перепробувала багато методів боротьби за хлопців, як боровся за мене світ. Тепер буду боротися за них так, як боролася за себе я. Один з механізмів прискорення звільнення був протест голодом на бездіяльність української влади. З сьогоднішнього дня я знову оголошую голодування на бездіяльність влади всього світу щодо звільнення українців з полону", - заявила вона на прес-конференції у вівторок у Києві.

"Голодування триватиме до дня позитивного результату", - додала Н.Савченко.

Пізніше, на уточнювальне запитання журналістів, з якої дати вона оголошує голодування, політик відповіла: "Сьогодні я вже поснідала, так що з завтрашнього дня".

Н.Савченко в червні 2014 року потрапила в полон до бойовиків на Донбасі. Як стверджує Н.Савченко, її насильно вивезли до Росії. Засуджена Донецьким міським судом Ростовської області (Росія) "за причетність до вбивства журналістів ВДТРК" і засуджена до 22 років позбавлення волі.

25 травня 2016 року відбулася процедура обміну Н.Савченко на засуджених в Україні російських спецназівців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова. Вона була юридично оформлена через помилування Н.Савченко президентом Росії і помилування Є. Єрофєєва і О. Александрова президентом України.

Перебуваючи в неволі на території РФ, Н.Савченко неодноразово оголошувала голодування. 13 грудня 2014 року Н.Савченко оголосила безстрокове голодування, оскільки їй не надавали медичну допомогу з приводу запалення вуха. Згодом вирішила продовжити голодування, вимагаючи свого звільнення з в'язниці, хоча б у вигляді зміни запобіжного заходу.

Для підтримки здоров'я їй робили ін'єкції глюкози, доки вона не відмовилася від них 19 лютого 2015 р. 5 березня 2015 року Н.Савченко частково припинила голодування. Причиною цього було різке погіршення стану здоров'я протягом останніх чотирьох днів голодування. 14 березня її відвідали українські лікарі, які відкоригували дієту і курс ліків для виходу з голодування.

Вже 16 березня Н.Савченко оголосила про відновлення голодування. Наприкінці квітня відбувся лікарський консиліум, за підсумками якого прийнято рішення про переведення Н.Савченко до міської клінічної лікарні у зв'язку з погіршенням здоров'я.

3 березня 2016 року вона знову оголосила сухе голодування до кінця суду з причини відмови в можливості виголосити останнє слово. Голодування нею було припинено 10 березня 2016 року, після отримання фіктивного листа нібито від президента України Петра Порошенка, що виявився згодом розіграшем пранкерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА