17:00 10.08.2016

Нардепа України Онищенка оголошено у всеукраїнський розшук

2 хв читати
Нардепа України Онищенка оголошено у всеукраїнський розшук

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) заявляють про те, що народний депутат України Олександр Онищенко оголошений у всеукраїнський розшук.

"Онищенко оголошений у всеукраїнський розшук", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в САП у середу.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро та САП 22 червня викрили організаторів схеми із розкраданню коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Верховна Рада 5 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Ою Онищенко - головного фігуранта "газової" схеми.

27 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру О. Онищенку. До цього він, користуючись депутатською недоторканністю, полишив Україну.

О. Онищенко 29 липня повідомив, що перебуває в Лондоні, оформлює посвідку на проживання і просить політичного притулку у влади Великобританії. 2 серпня він не з'явився на перший допит в Україні. Повторно викликаний на 5 серпня, нардеп знову не прибув на допит.

Як пояснили в НАБУ, за повторної неявки підозрюваного буде запущено процедуру оголошення його в розшук. "Якщо він не з'явиться на допит повторно, ми звернемося до суду з проханням примусової доставки до суду і обрання запобіжного заходу", - сказав тоді Н.Холодницький і зазначив, що спочатку, згідно з процедурою, О. Онищенко буде оголошений в розшук в Україні, потім – в міждержавний і міжнародний розшук.

5 серпня генпрокурор Ю. Луценко висловив переконання, що ймовірність екстрадиції О. Онищенка з Великобританії набагато вища, ніж з РФ, де він перебував спочатку. Генпрокурор наголосив, що Великобританія "з її високою юридичною культурою" ніколи не відмовляла у видачі злочинців на підставі обґрунтованих документів.

10 серпня вранці заступник керівника САП Володимир Кривенко повідомив, що САП до кінця дня подасть до українського бюро Інтерполу постанову суду про затримання з метою приводу в суд О. Онищенка для обрання йому запобіжного заходу.

Генпрокурор цього ж дня висловив упевненість, що після оголошення О. Онищенка в державний, а далі в міжнародний розшук і затримання за лінією Інтерполу на території Великобританії існує велика ймовірність позитивного рішення про його екстрадицію до України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА