15:12 16.08.2016

Чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону оголошено підозру у справі про вирубку лісу, вони арештовані з правом внесення застави

2 хв читати
Чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону оголошено підозру у справі про вирубку лісу, вони арештовані з правом внесення застави

Чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону Державної прикордонної служби України оголошено підозру за статтею "недбале ставлення до військової служби" в рамках справи про незаконну вирубку лісу, повідомили в Генеральній прокуратурі України.

Як повідомило у вівторок управління зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, Головною військовою прокуратурою спільно з департаментом з боротьби з економічними злочинами МВС України 16 серпня проведено обшуки в приміщеннях Державної прикордонної служби України, Центру управління службою Чопського прикордонного загону Західного регіонального управління ДПС України.

"У цій справі оголошено підозру за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави", - сказано в повідомленні Генпрокуратури.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 7 років.

У Генпрокуратурі зазначили, що ці слідчі дії проведені за рішенням суду в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону за фактами співучасті військових службових осіб Держприкордонслужби в незаконній рубці 7663 дерев цінних порід (дуб, дуб, бук) у прикордонній зоні України та їх збуті за кордон, чим спричинено збитків державі на орієнтовну суму понад 19 млн грн.

Раніше у вівторок журналіст Роман Бочкала повідомив, що військова прокуратура Ужгородського гарнізону Західного регіону України відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем співробітниками Чопського прикордонного загону, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, яке спричинило тяжкі наслідки).

Як повідомлялося, вранці 16 серпня, правоохоронці почали обшуки в адміністрації Державної прикордонної служби України в Києві, а також в Західному регіональному управлінні та Чопському прикордонному загоні.

За словами помічника голови Держприкордонслужби, речник відомства Олега Слободяна, близько 9:30 в адміністрацію Державної прикордонної служби увірвалися слідчі військової прокуратури в супроводі бійців спецпідрозділу КОРД МВС, а також Департаменту з боротьби з економічною злочинністю МВС. За його словами, слідчі нібито вилучають документи в рамках кримінальної справи, пов'язаної з незаконною вирубкою лісу, але "у них заздалегідь були виписані перепустки, і не було необхідності вдиратися".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА