13:27 17.08.2016

Українці із 35 країн світу прибудуть на Всесвітній форум до Києва

2 хв читати
Українці із 35 країн світу прибудуть на Всесвітній форум до Києва

У Києві 20-21 серпня відбудеться VI Всесвітній форум українців - вищі збори українців за кордоном, після чого 22 серпня відбудуться урочисті збори в Національній опері за участю президента України Петра Порошенка, повідомив голова Української всесвітньої координаційної ради Михайло Ратушний.

"Форум буде фактично три дні, два дні тут (в Українському домі - ІФ) і третій день - у Національній опері за участю президента, завершальний день. Сподіваюся, що ми (представники діаспори - ІФ) і представники влади почуємо одне одного й розробимо план, що робити далі", - розповів М.Ратушний на прес-конференції в Києві в середу.

Робота форуму передбачає пленарне засідання, а також діяльність десяти секцій і комісій з актуальних питань, що хвилюють українців в Україні та діаспорі. У рамках форуму також передбачений урочистий концерт "Усі ми діти твої, Україно", на якому виступлять найкращі артисти української діаспори та колективи з України, які постійно здійснюють волонтерську діяльність, виступаючи перед воїнами АТО на сході країни.

Організатори очікують прибуття понад 300 делегатів із 35 країн світу. Ключові питання форуму будуть пов'язані зі збереженням української ідентичності в умовах протистояння російської агресії, збереженням української громади в Росії, а також освітою.

"Українська діаспора - це величезний ресурс, і в умовах війни він має і хоче бути використаним. Якщо ми змінимо національне законодавство, якщо ці люди, із зарубіжного українства, хочуть сюди приїхати, вони не вимагають великих зарплат, але у них є досвід і імунітет до корупції. Ми вважаємо, що Україна має створити "корпус миру", щоб українство приїжджало і долучалося до тих трансформацій", - підсумував М.Ратушний.

На форум запрошено президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, голову Верховної Ради Андрія Парубія, представників духовенства та громадськості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА