15:59 19.08.2016

Лутковська запропонувала Генпрокуратурі проводити спільні раптові перевірки в СІЗО та ІТТ

2 хв читати
Лутковська запропонувала Генпрокуратурі проводити спільні раптові перевірки в СІЗО та ІТТ

Під час зустрічі уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Валерії Лутковської з представниками Генпрокуратури України обговорювалися питання впровадження нових підходів у дотриманні прав людини в місцях несвободи, про які оголосив генпрокурор Юрій Луценко.

Як повідомляє прес-служба уповноваженого, В. Лутковська зустрілася з заступником генпрокурора Євгена Єніна та начальником управління ГПУ з нагляду за дотриманням законів при виконанні судових рішень у кримінальних проваджень та інших заходів примусового характеру В'ячеславом Свирцом.

Під час зустрічі особлива увага приділялася питанню налагодження ефективного механізму розслідувань фактів катувань у місцях несвободи, які виявляють під час проведення моніторингових візитів працівники Офісу Омбудсмена спільно з громадськими моніторами.

"Окрім проведення необхідних розслідувань фактів катувань, було б доречно, на мій погляд, здійснювати спільні візити без попередження у місця несвободи. Зі свого досвіду можу запевнити, що такі раптові, без попередження, моніторингові візити надають змогу побачити об'єктивну картину того, що відбувається в таких установах. А залучення до моніторингових візитів представників громадськості гарантує прозорість та неупередженість таких дій", – переконана В. Лутковська.

Ці дві ініціативи, за словами уповноваженого з прав людини, потребують першочергового впровадження.

"Зі свого боку, хотілося б зазначити, що ми бачимо перспективними напрямами роботи з офісом омбудсмена також у сфері обміну досвідом шляхом проведення спеціалізованих тренінгів із прав людини, підготовки спільних заходів із залученням керівників профільних установ, зокрема, Державної міграційної та прикордонної служб, Мін'юсту, Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти і науки та інших. Також необхідно зміцнювати рівень співпраці регіональних представництв Уповноваженого з регіональними прокуратурами», – зазначив Євген Єнін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА