18:34 22.08.2016

Суд дозволив заочне розслідування щодо екс-міністра оборони України Єжеля

2 хв читати
Суд дозволив заочне розслідування щодо екс-міністра оборони України Єжеля

Печерський районний суд м.Києва задовольнив клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та дозволив здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля.

Як повідомило в понеділок управління зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури, М.Єжель підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем спричинило тяжкі наслідки), що передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років, з штрафом від 500 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 17 000 грн).

"М.Єжель підозрюється в тому, що, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб протягом 2011-2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні в наданні послуги з харчування особового складу Збройних сил України). Зазначеними діями завдано матеріальних збитків державі на загальну суму близько 43 млн грн, чим завдано тяжких наслідків", - сказано в повідомленні Генпрокуратури.

За інформацією правоохоронців, М.Єжель оголошений в державний розшук, і вжиті заходи щодо його оголошення в міжнародний розшук, судом надано дозвіл на затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА