15:43 23.08.2016

Екс-гендиректор "Нафтогазвидобування" Щуров очолив "ДТЕК Нафтогаз"

2 хв читати
Екс-гендиректор "Нафтогазвидобування" Щуров очолив "ДТЕК Нафтогаз"

Генеральним директором "ДТЕК Нафтогаз" - керІВНої компанії нафтогазового бізнесу "ДТЕК" - призначено Ігоря Щурова, який до цього три роки очолював ПрАТ "Нафтогазвидобування".

"На новій посаді Ігор Щуров очолить єдиний центр управління нафтогазовим бізнесом. У ньому зосереджені стратегічні функції: фінансове і виробниче планування, комерційна діяльність, регуляторні питання, розвиток бізнесу. Виробничі активи – ПрАТ "Нафтогазвидобування" і ТОВ "Нафтогазрозробка" - відповідно сконцентруються на розвідці і видобутку вуглеводнів", - йдеться в прес-релізі "ДТЕК".

В енергохолдингу вважають, що призначення допоможе вдосконалити модель управління бізнесом, підвищить ефективність видобутку вуглеводнів і розвитку нових перспективних проектів.

За словами І.Щурова, ДТЕК буде шукати можливостей для розширення масштабів нафтогазового бізнесу. Стратегія компанії передбачає як участь у відкритих аукціонах на нові ліцензійні ділянки, так і придбання діючих перспективних активів.

У прес-службі зазначають, що за період керівництва І.Щурова компанія збільшила обсяги видобутку газу в 2,5 рази - до 1,3 млрд куб. м. Було пробурено 13 свердловин глибиною від 5470 м до 6750 м, проведено широкоазимутальну 3-D сейсморозвідку, побудовано сучасну УППГ "Олефірівка".

"Нафтогазвидобування" за підсумками 2015 року збільшило видобуток газу в 1,7 раза порівняно з 2014 роком - до 1,302 млрд куб. м, газоконденсату - майже в 1,6 раза, до 45 тис. тонн. У січні-липні 2016 року компанія видобула 0,92 млрд куб. м газу, 31,6 тис. тонн нафти і газоконденсату.

Як повідомлялося, на період структурних перетворень управляти "Нафтогазвидобування" буде колегіальний орган у складі Наталії Гребенюк (очолювала "ДТЕК Нафтогаз" як в.о.), Олексія Захарчука (директор з регуляторних та правових питань "ДТЕК") і Олександра Селищева (директор зі стратегії та розвитку бізнесу "ДТЕК").

"Нафтогазвидобування" - найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. Основний акціонер - енергетичний холдинг "ДТЕК", якому належить 60% в ПрАТ. У лютому 2016 року у DTEK Oil&Gas було сконцентровано 55% акцій ПрАТ.

Компанія розробляє ліцензійні ділянки на двох родовищах у Полтавській області - Семиренківському і Мачуському. Доведені запаси природного газу становлять 25 млрд куб. м, газового конденсату - 2 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА