20:07 23.08.2016

Президент Польщі прибув до України

1 хв читати
Президент Польщі прибув до України

Київ. 23 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент Польщі Анджей Дуда прибув до Києва, повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

"Президент Польщі Анджей Дуда саме прибув до Києва для святкування Дня Незалежності України", - написав А.Дещиця в міроблозі в Twitter.

Раніше прес-служба глави Української держави повідомила, що президент України Петро Порошенко проведе в Києві зустріч з президентом Польщі 24 серпня, в День Незалежності України. Цього ж дня президенти України та Польщі зроблять заяву для представників ЗМІ.

За інформацією польських ЗМІ з посиланням на президентську канцелярію, А.Дуда буде єдиним іноземним гостем в ранзі глави держави на святкуванні Дня Незалежності України в Києві.

Як очікується, президенти Польщі і України приймуть спільну декларацію, присвячену 25-річчю українсько-польських відносин.

Глава зовнішньополітичної служби канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський (Krzysztof Szczerski) зазначив, що ця декларація буде стосуватися участі Польщі в реформах в Україні та висловлюватиме спільну позицію з актуальних завдань двосторонніх відносин. Ітиметься й про повагу суверенітету і територіальної цілісності держав.

За словами К.Щерського, двосторонні переговори А.Дуди і П.Порошенка будуть присвячені миру в Україні, перспективам стабільності для регіону, відносинам між Польщею та Україною, відносинам ЄС-Україна.

"Президент Анджей Дуда буде єдиним іноземним гостем церемонії в ранзі глави держави", - сказав він, зазначивши, що це підкреслює важливість польсько-українських відносин.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА