19:31 25.08.2016

У новому опалювальному сезоні в 1,5 раза може збільшитися кількість домогосподарств із субсидіями - міністр Рева

1 хв читати

У новому опалювальному сезоні отримувати субсидії будуть ще 9 мільйонів домогосподарств, прогнозує міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Зараз у зв'язку зі зростанням тарифів ми прогнозуємо (зростання кількості домогосподарств, що одержують субсидії - ІФ) до 9 мільйонів із 15 мільйонів наявних", - сказав А.Рева на брифінгу в четвер.

Він нагадав, що на 1 травня 2016 р. субсидії отримували 6 млн домогосподарств.

За словами А.Реви, у бюджеті на цей рік передбачено 40 млрд грн на пільги та субсидії, тоді як для утримання тарифів знадобилося б віддати "Нафтогазу" 170 млрд грн.

"Ціна питання - 130 млрд грн. Або... робимо, як нас закликають зробити деякі популісти: знижуємо тарифи, витягнувши 130 млрд із бюджету, або всі ресурси, які у нас є, спрямовуємо на підвищення стандартів соціального забезпечення: на збільшення мінімальної зарплати, перерахунок пенсій", - сказав А.Рева, зазначивши, що уряд виступає за другий варіант.

Говорячи про перспективи підвищення соціальних стандартів, він повідомив, що Мінсоцполітики вноситиме також пропозиції щодо зміни системи оплати праці, "щоб забезпечити пріоритетне підвищення заробітних плат і в недержавному секторі, і у бюджетній сфері".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА