14:46 26.08.2016

НКРЗІ зобов'язала провайдерів чітко зазначати в договорах інформацію про швидкість Інтернету

1 хв читати
НКРЗІ зобов'язала провайдерів чітко зазначати в договорах інформацію про швидкість Інтернету

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) 23 серпня затвердила зміни до основних вимог до договору про надання послуг доступу до Інтернету, згідно з якими провайдер зобов'язаний визначати чітке і зрозуміле пояснення мінімальної та максимальної швидкості передачі даних для вхідного та вихідного трафіка під час використання фіксованих і мобільних мереж.

Як повідомила прес-служба комісії в п'ятницю, оновлені документи направлено на реєстрацію до Міністерства юстиції України, після чого регуляторний акт набуде чинності з 1 січня 2017 р.

Згідно з новою редакцією документа, взаємодія телекомунікаційних мереж може здійснюватися лише між зареєстрованими в реєстрі операторів, провайдерів телекомунікацій суб'єктами господарювання, що також мають за необхідності відповідні ліцензії на користування радіочастотним ресурсом.

У НКРЗІ зазначають, що такі додаткові заходи створюють суттєві бар'єри для нелегальних постачальників послуг, які, користуючись прогалинами в нормативно-правовій базі, провокують цінові війни, заважаючи гармонійному розвитку ринку.

Зазначений проект нормативно-правового акта був прийнятий за основу в грудні 2015 р. і доопрацьований під час громадського обговорення із зацікавленими сторонами. Відповідно до вимог чинного законодавства проект змін був погоджений адміністрацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державною регуляторною службою України та Антимонопольним комітетом України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА