17:45 26.08.2016

Оліфер: Економічна підгрупа досягла прогресу у відновленні повноцінної роботи станції Карбоніт у Луганській області

1 хв читати

Економічна підгрупа в складі Тристоронньої контактної групи домоглася прогресу в питанні відновлення повноцінної роботи станції Карбоніт у Луганській області з метою забезпечення водопостачання жителів Донбасу, повідомила прес-секретар представника України в групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"У рамках засідання економічної підгрупи досягнуто значний прогрес у реалізації інфраструктурного проекту з водопостачання – йдеться про відновлення повноцінної роботи станції Карбоніт в Луганській області. Минулого тижня укладено договір про постачання води з цієї станції, що забезпечуватиме водою близько 400 тисяч жителів Донбасу", - написала вона на своїй сторінці у Facebook за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи в п'ятницю в Мінську.

Д. Оліфер пояснила, що підготовка цього документа тривала більше року, оскільки необхідно було знайти такий механізм постачання води та оплати за неї, "який би перебував виключно в рамках українського правового поля, і такий механізм був знайдений".

За її словами, наразі Карбоніт працює лише на третину своїх потужностей. "Водночас триває пошук рішення щодо складання доповнення до цього договору, де буде визначено механізм погашення боргів за воду в Луганській області, це понад 300 мільйонів гривень", - додала Д. Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА