15:03 27.08.2016

Бойовики на Донбасі у серпні понад 1300 разів порушували "режим тиші", зокрема скоїли 9 бойових зіткнень – Марчук

3 хв читати
Бойовики на Донбасі у серпні понад 1300 разів порушували "режим тиші", зокрема скоїли 9 бойових зіткнень – Марчук

Незаконні збройні формування на непідконтрольних Києву територіях Донецької та Луганської областей у період з 1 по 25 серпня 2016 року 1386 разів порушували режим припинення вогню, зокрема здійснили 9 бойових зіткнень з підрозділами сил АТО, повідомив представник України у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Євген Марчук.

"У період з 1 по 25 серпня 2016 року НЗФ 1386 разів порушували режим припинення вогню, зокрема в 675 випадках зафіксовано застосування озброєння, яке, згідно з Мінським домовленостями, має бути відведене, а саме: танки – 5 обстрілів, артилерійські снаряди калібром 152 мм – 23 обстріли, артилерійські знаряддя калібром 122 мм – 62 обстріли, міномети – 585 обстрілів (230 – калібром 120 мм, 355 – калібром 82 мм). Всього за вказаний період було випущено 8643 боєприпаси, з них: 65 – снарядів з танкових гармат, 1877 – снарядів з артилерійських знарядь (457 – калібром 152 мм, 1420 – калібром 122 мм), 6701 – міна, (калібром 120 мм – 2929, калібром 82 мм – 3772)", - написав Є. Марчук на своїй сторінці в Фейсбук, посилаючись на документи, які, за його словами, готуються до кожного раунду переговорів у Мінську.

Зокрема, за його даними, за вказаний період незаконні збройні формування здійснили 9 бойових зіткнень у районах н. п. Богданівка (3 зіткнення - 4, 15 і 18 серпня), н. п. Мар'їнка (6 серпня), н. п. Старогнатівка (2 зіткнення – 7 і 13 серпня), н. п. Миколаївка (13 серпня), н. п. Новоолександрівка (14 серпня), н. п. Авдіївка (22 серпня).

Під час даних бойових зіткнень, за словами Є.Марчука, бойовики застосовували проти підрозділів сил АТО БМП, міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. "В результаті бойових зіткнень втрати підрозділів ЗС України становили 2 військовослужбовців (санітарні – 2 військових)", - сказано в повідомленні.

Є.Марчук зазначив, що за останній період збільшилася до 97% кількість прицільних обстрілу позицій ЗСУ, що призводить до збільшення бойових втрат серед українських військовослужбовців.

За інформацією Є.Марчука, середня кількість обстрілів по позиціях сил АТО, а також їх інтенсивність залишається високою (в середньому до 50 обстрілу щодоби, з них частка артилерійських та мінометних обстрілів в середньому становить до 45-50%), триває активне використання ствольної артилерії, мінометів й озброєння бойових машин.

"Поширюється практика проведення вогневих нальотів на опорні пункти сил АТО із застосуванням артилерійських систем і мінометів великого калібру (понад 100 снарядів і 200 мін під час одного нальоту). Зберігається загроза нанесення противником вогневих ударів по об'єктах на глибину до 20 км", - сказано в повідомленні.

За даними Є.Марчука, за період з 1 по 25 серпня 2016 року НЗФ здійснили 292 обстріли підрозділів ЗСУ, які в районах ділянок запропонованих для розмінування.

Найбільш напружена обстановка залишилася в районах н. п. Попасна, Авдіївка, Красногорівка, Лебединське, Талаківка.

Станом на 26 серпня 2016 року найбільше скупчення сил і засобів НЗФ ОРДЛО, продовжує спостерігатися в районах н. п. Луганськ, Стаханов, Первомайськ, Дебальцеве, Гольмівський, Горлівка, Ясинувата, Макіївка, Донецька, Докучаєвськ, Кальміуське (Комсомольське), Новоазовськ, а також в тилових районах – н. п. Свердловськ, Краснодон, Кришталевий (Красний Луч), Сніжне, Торез, Амвросіївка.

Є.Марчук зазначив, що всю інформацію українська сторона офіційно доповідає СММ ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА