14:37 29.08.2016

Один український військовий загинув, ще дев'ятьох поранено в зоні АТО за добу

2 хв читати
Один український військовий загинув, ще дев'ятьох поранено в зоні АТО за добу

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі один український військовий загинув, ще дев'ятьох військовослужбовців поранено за минулу добу, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще дев’ятеро мають поранення", - сказав він на брифінгу в Києві в понеділок.

Що стосується ситуації на різних напрямках, то на луганському, за даними А. Лисенка, противник відкривав вогонь у Станиці Луганській, Жовтому, Золотому та під Попасною. Ворожі обстріли відбувалися переважно в темний час доби, були нетривалими, крім двох випадків. У Станиці Луганській бойовики застосували міномет. Загалом обстановка порівняно з минулим тижнем дещо спокійніша. За добу загалом на луганському напрямку відбулося 12 ворожих обстрілів, з них один - мінометний.

На донецькому напрямку тривали активні, майже цілодобові бойові дії в авдіївській промзоні. За інформацією розвідки, противник застосував усе наявне штатне озброєння, зокрема танки і гаубиці Д-30. Кількість випущених мінометних мін і снарядів по українських позиціях іде на сотні. Крім того, супротивник активно застосовує танки, чого на передовій на було вже кілька місяців.

Для коректування вогню і розвідки результатів вогневого ураження супротивник використовував під Авдіївкою БПЛА і сучасний російський комплекс РЕБ "Шипшина-Аеро".

Крім того, потужні артобстріли з боку НЗФ відбулися на Світлодарськой дузі, по всій горлівській агломерації, в Архангельському, на ділянці фронту "Шахта "Бутівка" – "Піски". Майже всі обстріли – з важкого озброєння.

Загалом за минулу добу на донецькому напрямку сталося 37 ворожих обстрілів, зокрема 30 - мінометних, артилерійських, танкових, заявив А. Лисенко.

На маріупольському напрямку доба почалася з потужних артобстрілів за Широкіним і Зайцевим. Загалом протягом кількох годин по українських позиціях було випущено 69 снарядів. Пізніше протягом дня бойовики вели обстріл українських позицій по всьому фронту. Найбільше - в Мар'їнці. Під вечір ворог здійснив ще 2 потужних мінометних обстріли у Красногорівці й Тарамчуці, випустивши кілька десятків мін.

Загалом за минулу добу на маріупольському напрямку зафіксовано 27 ворожих обстрілів.

"Бойовики використовують різні тактики з метою залякати місцеве населення і спровокувати військовослужбовців, здійснюючи короткі вогневі нальоти або використовуючи кілька типів озброєння по різних напрямках для посилення руйнівної сили обстрілу", - зазначив спікер АП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА