18:13 29.08.2016

Україна може взяти участь у модернізації танків Т-72 Збройних сил Індії

2 хв читати
Україна може взяти участь у модернізації танків Т-72 Збройних сил Індії

Україна та Індія відпрацьовують плани розширення ВТС, сторони проводять переговори про співпрацю у програмі модернізації танків Т-72 Збройних сил Індії, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в оборонному секторі.

"Індійська сторона виявляє інтерес до розміщення замовлень на модернізацію Т-72 в Україні, наразі сторони проводять переговори про організацію співробітництва. Орієнтовна потреба індійського замовника в модернізованих Т-72, за деякими оцінками, оцінюється в понад тисячу одиниць", - зазначив співрозмовник агентства.

За даними джерела, серед основних вимог індійського замовника - проведення ремоторизації бронетехніки із заміною двигуна на український 6ТД-2 потужністю 1200 л. с, а також оснащення танків системою кондиціонування та автономною енергоустановкою.

Т-72 "Урал" - наймасовіший у світі основний бойовий танк (ОБТ) другого покоління, розроблений "Уралвагонзавод" (Нижній Тагіл, РФ), що складається на озброєнні країн колишнього СРСР. Експортувався до країн Варшавського договору, Фінляндії, Індії, Ірану, Іраку, Сирії. Модифікації Т-72 випускалися ліцензії у Югославії, Польщі, Чехословаччині та Індії, які, в свою чергу, також їх експортували. За даними з відкритих джерел, з 1973 до 2005 рр. випущено близько 30 тис. од. Т-72.

Індія входить найдавніших та найперспективніш партнерів України уВТС. У 2009 році сторони уклалидин з найбільших контрактів у сфері двостороннього ВТС обсягом близько $400 млн на ремонт і модернізацію 105 машин Ан-32 індійських ВПС. Раніше індійська сторона вже висловила зацікавленість в активізації двосторонньої ВТС у сфері трансферу технологій, розвитку в Індії виробництва військової продукції за сприяння українських підприємств, а також у сфері спільних наукових військових розробок.

Україна визначає своїм завданням забезпечити до 2019 року п'ятиразове збільшення обсягів ВТС з Індією з доведенням його обсягів до $500 млн на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

Ворожі ракети зафіксовані на Вінниччині, є влучання

Об'єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя зазнали масованої атаки ворога

8 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА