14:09 01.09.2016

Базовий законопроект для впровадження 4G зареєстровано у Верховній Раді

2 хв читати
Базовий законопроект для впровадження 4G зареєстровано у Верховній Раді

Законопроект, що передбачає введення принципу технологічної нейтральності, згідно з яким оператори бездротового зв'язку зможуть використовувати у межах свого ліцензованого радіочастотного ресурсу одну з радіотехнологій передання сигналу, зокрема в зв'язку четвертого покоління, зареєстровано у Верховній Раді.

Згідно з інформацією на офіційному сайті парламенту, проект закону про радіочастотний ресурс України"№5051 зареєстровано у ВР 30 серпня 2016 року.

Авторами законопроекту є народні депутати України: Олександр Данченко (фракція "Самопоміч"), Олена Матузко (фракція "Блок Петра Порошенка") та Роман Семенуха (фракція "Самопоміч"),

Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект передбачає ліцензування смуг радіочастот для впровадження мобільного зв'язку на умовах аукціону з попередньою кваліфікацією учасників, за винятком ліцензування за результатами проведення рефармінгу.

Автори законопроекту хочуть скасувати рентну плату за користування РЧР України. Натомість пропонується передбачити для держбюджету компенсаційний механізм - ліцензійну плату за користування РЧР.

Передбачається, що розміри такої плати затверджуватиме Кабінет Міністрів на підставі пропозицій Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

У фінансово-економічному обґрунтуванні законопроекту зазначено, що його прийняття надасть можливість отримати додаткові надходження до держбюджету за рахунок проведення аукціонів на право користування РЧР, а також збільшити надходження від інших податків і зборів за рахунок впровадження і розвитку мереж електронних комунікацій із застосуванням новітніх радіотехнологій.

"Очікується, що надходження коштів у рахунок сплати ліцензійної плати за користування РЧР суб'єктами господарювання, які отримали ліцензію, що встановлює їх виключне право на користування визначеними у цій ліцензії обмеженим радіочастотним ресурсом України, буде на рівні не менше, ніж від рентної плати, яку сплачують суб'єкти зараз", - зазначено в записці.

Як повідомлялося, в липні 2015 року був оприлюднений указ президента, згідно з яким запровадження стандартів зв'язку четвертого покоління передбачається в 2017 році. Вісім операторів зв'язку вже виявили зацікавленість у цьому процесі, зокрема "трійка" основних гравців мобільного ринку України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА