17:11 06.09.2016

ФГВФО і "Transparency International Україна" розпочинають пілотний проект із продажу активів неплатоспроможних банків

2 хв читати

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) та громадська організація "Transparency International Україна" підписали офіційний договір про взаємодію щодо реалізації пілотного проекту з продажу активів неплатоспроможних банків, повідомив ФГВФО на веб-сайті.

Згідно з повідомленням, крім того, сторони підписали регламент роботи нової електронної торгової системи.

"Спільна робота над документами тривала майже два місяці, і їх підписання дало офіційний старт впровадженню в життя "пілота" нової системи продажу активів неплатоспроможних банків "ProZorro.Продажі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з умовами підписаного договору, "Transparency International Україна" у рамках реалізації пілотного проекту забезпечує створення та функціонування електронної системи торгів, яка будується на принципах електронної системи публічних закупівель ProZorro, а також здійснює повноваження її адміністратора та забезпечує збереження і цілісність даних, внесених до центральної бази даних системи.

На початок жовтня 2016 року "Transparency International Україна" має підготувати і передати на узгодження ФГВФО проекти технічних вимог і технічного завдання до нової системи торгів. Прогнозними параметрами продуктивності нової електронної системи передбачається можливість одночасного проведення 20 аукціонів за годину і до 200 аукціонів на добу, йдеться в повідомленні.

"Документарне забезпечення було одним із найскладніших етапів у підготовці пілотного проекту "ProZorro.Продажі". Нам було важливо ретельно узгодити обов'язки сторін і регламент роботи системи. Решта - справа техніки: відпрацювання процедур, тестування системи, приєднання майданчиків відбуватиметься максимально швидкими темпами", - наводить прес-служба ФГВФО слова керівника пілотного проекту "ProZorro.Продажі" Олексія Соболева.

Виконавча дирекція ФГВФО 7 липня поточного року прийняла рішення про запровадження пілотного проекту щодо організації продажу майна (активів) неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються. У рамках реалізації проекту 32 організатори електронних торгів уже отримали ключі доступу до прототипу центральної бази даних.

В основу нової системи електронних торгів, розробкою якої у співпраці з ФГВФО опікується команда ProZorro, покладено принцип рівного доступу як потенційних покупців, так і організаторів торгів до виставлених на продаж активів. Нова система має підвищити конкуренцію, що, у свою чергу, сприятиме збільшенню надходжень від продажу активів неплатоспроможних банків і дозволить ФГВФО в більш повній мірі задовольняти вимоги кредиторів неплатоспроможних банків.

Як повідомлялося, багатосторонній меморандум щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються, Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), Національний банк України, ФГВФО і "Transparency International Україна" підписали 24 червня поточного року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА