18:10 06.09.2016

Кабмін здійснюватиме перерахунок грошового забезпечення військових, які потрапили в полон

2 хв читати
Кабмін здійснюватиме перерахунок грошового забезпечення військових, які потрапили в полон

Верховна Рада України схвалила внесення змін до ст. 9 закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", передбачивши можливість перерахунку грошового забезпечення військовослужбовців, які були захоплені в полон, стали заручниками або зникли безвісти.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний закон на засіданні парламенту у вівторок підтримали 237 народних депутатів.

"Порядок та умови перерахунку розміру грошового забезпечення, в тому числі додаткового та інших видів грошового забезпечення, військовослужбовців Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів встановлюються Кабінетом Міністрів України", - йдеться в тексті внесених до статті змін.

Згідно із законом, йдеться про перерахунок грошового забезпечення, що виплачується членам сімей полонених, заручників і зниклих безвісти.

Коментуючи ухвалений закон, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко подякувала парламентарям і відзначила важливість цього документа. "Цього закону чекали десятки родин, чиї чоловіки, батьки, сини сьогодні є заручниками на окупованих територіях. До сьогодні родини заручників отримували грошове забезпечення, встановлене військовослужбовцям на день захоплення в полон. Звичайно, це було несправедливо, адже деякі хлопці утримуються бойовиками майже два роки", - написала вона на сторінці у Facebook.

"Це голосування дуже важливе для мене, тому дякую всім колегам-депутатам, що доєдналися до розробки закону, і всім 237 депутатам, хто проголосував за. Тепер чекаємо, що закон підпише спікер і президент, сподіваюся, тут не буде жодних зволікань", - додала І.Геращенко

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА