18:46 07.09.2016

Поліція не знайшла наркотиків у зруйнованих будинках циган у Лощинівці

2 хв читати
Поліція не знайшла наркотиків у зруйнованих будинках циган у Лощинівці

Поліція не знайшла наркотичних речовин у будинках ромів в с. Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, які зазнали нападу місцевих жителів після вбивства маленької дівчинки одним з представників ромської національності.

"Розпочато кримінальне провадження за ст. 194 (навмисне пошкодження майна) Кримінального кодексу України за фактом пошкодження майна жителів села Лощинівка. Під час досудового розслідування проведено огляди 7 пошкоджених будинків. Наркотичних речовин там виявлено не було. Наразі встановлюються всі свідки подій та особи, причетні до пошкодження майна. Триває досудове розслідування", - цитує прес-служба Головного управління Нацполіції в Одеській області начальника ГУ Гіоргі Лорткіпанідзе в середу.

Р. Лорткіпанідзе також додав, що ситуацію в Лощинівці стабілізовано, проте там наразі залишаються додаткові сили поліції, аби підтримувати правопорядок.

Як повідомлялося, 27 серпня після вбивства дівчинки, як висловлює припущення поліція, 21-річним чоловіком ромської національності в селі Лощинівка спалахнули масові заворушення, унаслідок яких, зокрема були пошкоджені кілька будинків, в яких проживали роми. На наступний день громада Лощинівки під час сходження вимагає виселити з населеного пункту усіх представників цієї національності. Депутати сільради підтримали рішення громади.

За фактом вбивства було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозрюваного заарештував суд на 60 діб.

Представники циганської національності спочатку погодилися покинути Лощинівку. Таке рішення роми прийняли у зв'язку з тим, що в сформованих умовах вони не зможуть спокійно жити в цьому селі, тому було досягнуто компромісне рішення про їх переїзд до інших населених пунктів району.

Поліція зобов'язалася забезпечити охорону циган, які мешкали в Лощинівці, щоб вони могли спокійно вивезти свої речі. Однак на наступний день роми відмовилися приїжджати в село, оскільки, за їхніми словами, все потрібне й корисне вони вже забрали кілька днів тому, коли пішли.

За фактом безладів було розпочато кримінальне провадження за ст. 194 (знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА