13:30 08.09.2016

C аеродромів окупованого Криму РФ підняла в повітря більше 20 винищувачів

2 хв читати
C аеродромів окупованого Криму РФ підняла в повітря більше 20 винищувачів

Авіація Південного військового округу відпрацьовує відбиття масованого нальоту умовного противника під час навчання "Кавказ-2016", повідомило в четвер Міноборони РФ.

"У рамках навчань "Кавказ-2016" понад 20 винищувачів Південного військового округу протягом 10 хв були підняті за тривогою для відбиття масованого авіаційного удару умовного противника. Екіпажі Су-30СМ, Су-30М2, Су-27СМ3 4-ої армії ВПС і ППО і Чорноморського флоту здійснили зліт з аеродромів Кримськ, Бельбек, Саки для перехоплення літаків",- повідомили "Інтерфаксу-АВН" у департаменті інформації та масових комунікацій Міноборони РФ.

Крім того, "для недопущення прориву авіації супротивника в повітряний простір ЮВО умовне застосування за призначенням відпрацювали розрахунки зенітних ракетних систем С-400, С-300 і зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С", - сказали в відомстві.

"Авіаційні екіпажі і підрозділи зенітних ракетних військ Південного військового округу виконали умовні пуски керованого ракетного авіаційного озброєння зенітних ракет по всіх виявлених повітряних цілях",- повідомили в Міноборони РФ.

У ролі умовного противника польоти здійснюють льотчики Дальньої та Військово-транспортної авіації Повітряно-космічних сил, а також оперативно-тактичної і армійської авіації Західного і Центрального військових округів.

"Для того, щоб максимально ускладнити роботу загонів радіолокаційних станцій у виявленні повітряних цілей понад 50 екіпажів ВКС, ЗВО і ЦВО виконували одночасний заходження в зону ППО ЮВО на різних швидкостях, висотах і напрямках", - повідомили у військовому відомстві.

За словами представника Міноборони РФ, під час навчань льотчики дальніх бомбардувальників Ту-22М3 виконували польоти на надзвукових швидкостях, екіпажі ракетоносців Ту-95МС на великих висотах.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА