15:41 08.09.2016

Апеляційний суд зняв бізнесмена Іванющенка з міжнародного розшуку, - Лещенко

2 хв читати
Апеляційний суд зняв бізнесмена Іванющенка з міжнародного розшуку, - Лещенко

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко стверджує, що за рішенням Апеляційного суду м. Києва Юрій Іванющенко, бізнесмен з оточення екс-президента України Віктора Януковича, вже не перебуває в міжнародному розшуку.

"22 серпня цього року палата у кримінальних справах Апеляційного суду м. Києва зняла Юрія Іванющенка з міжнародного розшуку. У черговий раз. Сьогодні ця особа може вільно пересуватися світом", - повідомив С. Лещенко на брифінгу в парламенті в четвер у Києві.

За словами депутата, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України, "рішення суду про розшук особи", що перебуває в розшуку за лінію Інтерполу, "не підлягає оскарженню в апеляції".

С. Лещенко звернув увагу, що вже тричі суди Києва безпідставно приймали рішення про зняття Ю. Іванющенка з розшуку. Він нагадав, що такі рішення приймав, зокрема, Солом'янський суд Києва.

"Вдруге Ю. Іванющенка з міжнародного розшуку знімав одіозний суддя Чаус, якого нещодавно оголошено в міжнародний розшук у Дніпровському суді м. Києва", - сказав С. Лещенко.

Народний депутат переконаний, що така постійність зумовлена "змовою на найвищому рівні в державі": "Змова, що відбувається в Адміністрації президента за участю глави держави, інакше в нашій країні рішення суди не приймають".

Як повідомлялося, Генпрокуратура України розслідує кримінальне провадження щодо Ю. Іванющенка, в рамках якого його повідомлено про підозру в організації розтрати чужого майна та незаконне збагачення в особливо великих розмірах, за ч. 3 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

У січні 2015 року МВС України оголосило Ю. Іванющенка в розшук. Він також з травня 2015 року перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу.

Але як стало відомо 1 квітня 2016 року Дніпровський райсуд Києва скасував розшук Ю. Іванющенка, а також скасував санкцію на доставку його під вартою для обрання запобіжного заходу. Пізніше в Генеральній прокуратурі заявили про намір оскаржити це рішення суду.

А. Аваков 2 квітня заявив, що МВС продовжує розшукувати Ю. Іванющенка і "не виконуватиме ганебного рішення "суду" про зняття з розшуку"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

СБУ затримала блогерів, які знімали провокаційні стрими про ЗСУ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА