16:01 08.09.2016

Україна розраховує залучити іноземних поромних операторів для вирішення проблем транзиту

2 хв читати
Україна розраховує залучити іноземних поромних операторів для вирішення проблем транзиту

Україна розраховує залучити поромних операторів з Грузії, Азербайджану і Туреччини для вирішення проблем простою транзитних вантажів, зокрема, в Іллічівському порту (Одеська обл.), повідомив журналістам під час брифінгу в Одесі міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Зараз ми провели переговори з низкою операторів грузинських, азербайджанських, турецьких, які готові заходити в Україну і надавати такі (поромні – ІФ) послуги", - сказав він.

Крім того, В. Омелян відзначив важливість розвитку південного транзитного напрямку (до Китаю і Перської затоки) за допомогою поромного та залізничного транспорту.

Він додав, що розраховує незабаром вийти на чіткий графік проходження таких поїздів у кількості не менше однієї-двох пар на тиждень.

Глава Мінінфраструктури також зазначив, що його відомство продовжує переговори з колегами з Грузії, Азербайджану та інших країн для досягнення угоди із наскрізного тарифу в напрямку Китаю і Перської затоки.

Крім того, В. Омелян повідомив, що зараз тривають переговори з "Укрзалізницею" щодо встановлення максимально вигідного і привабливого транзитного тарифу, і він очікує їх якнайшвидшого завершення.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі спільно з Міністерством інфраструктури заявляло про намір узгодити графік відправлення поромів з Іллічівського порту Батумі і Поті, щоб уникнути затримок транспортування вантажів.

За інформацією МЕРТ, торгова агресія з боку РФ призвела до значного збільшення навантаження на альтернативний маршрут доставки українських експортних товарів на ринки збуту до країн Центральної Азії.

На цих маршрутах працюють два оператори: українська судноплавна компанія "Укрферрі", у розпорядженні якої три пороми місткістю 50 універсальних залізничних вагонів і 50 великовантажних автомобілів ТIR, і болгарська судноплавна компанія Navibulgar з двома поромами, місткістю 108 вагонів або 100 великовантажних автомобілів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА