15:51 09.09.2016

СММ ОБСЄ не підтверджує присутності на Донбасі російських військ, бачить лише іноземних військових і озброєння

2 хв читати
СММ ОБСЄ не підтверджує присутності на Донбасі російських військ, бачить лише іноземних військових і озброєння

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не може підтвердити присутність на Донбасі російських військ як таких, але звертає увагу на докази залучення в конфлікт іноземних громадян та озброєння.

"Коли мене запитують, чи є там російські об'єднання (війська - ІФ), то я, з посиланням на інформацію наших спостерігачів, говорю, що цих об'єднань як таких там немає. Але ми бачимо наявність військового спорядження ззовні. Крім того, ми бачимо велику присутність обладнання і палива, воно теж звідкись прибуло. Крім того, в регіоні є іноземні військові", - сказав генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він наголосив, що такі військові "самі це визнають, але говорять, що прибули воювати в приватному порядку".

"І ці бійці заперечують, що у них офіційний зв'язок із Російською Федерацією. Є також люди, які не просто стріляють, а управляють складною військовою технікою та обладнанням", - зазначив генсек ОБСЄ.

Відповідаючи на запитання журналістів про схожість кризи на Донбасі з іншими конфліктами на континенті останніми десятиліттями, Л.Заньєр сказав: "Я утримуюся від того, щоб проводити паралелі. Кожен окремий конфлікт має свої особливості... Але те, що відрізняє конфлікт на сході України від інших схожих, і навіть від Югославії, - ця наявність великої кількості озброєння і військової техніки".

"Ми утримуємося від оцінок, наше завдання сприяти налагодженню діалогу, сприяти створенню майданчика, на якому залучені сторони можуть обговорити ситуацію, зокрема економічні інтереси", - додав генсек ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА