15:34 13.09.2016

Основну частину військовослужбовців 6-ої хвилі планують демобілізувати в жовтні 2016 р.

1 хв читати
Основну частину військовослужбовців 6-ої хвилі планують демобілізувати в жовтні 2016 р.

Генеральний штаб Збройних сил України має намір у вересні внести на розгляд президентові України Петру Порошенку проект акта щодо демобілізації військовослужбовців, призваних у шосту хвилю мобілізації, щоб у вересні-жовтні основна частина військових була демобілізована.

"Якщо не буде погіршення воєнно-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд президентові України проект відповідного нормативного акта, почати звільнення 6-ої черги в поточному місяці і основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити у жовтні 2016 року", - повідомив в.о. начальника Головного управління персоналу – заступник начальника Генштабу генерал-майор Володимир Талалай, якого цитує Генштаб у "Фейсбуці".

Таким чином, роз'яснюють у Генштабі, всі військовослужбовці з мобілізації, які не виявлять бажання залишитися в лавах ЗСУ, будуть звільнені в установленому порядку.

Нині в органах військового управління та військових частинах розробляються списки і плани-графіки звільнення особового складу. Це буде поступовий процес із метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового звільнення і здачі посад, бойової техніки та майна.

Звільнені у запас військовослужбовці в обов'язковому порядку будуть зараховані в оперативний військовий резерв першої черги, також пояснили в Генштабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА