18:18 13.09.2016

Суд продовжив арешт Штепи

2 хв читати
Суд продовжив арешт Штепи

Червонозаводський районний суд м. Харкова продовжив екс-меру м. Слов’янська Нелі Штепі запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави до 11 листопада.

"Закінчили вивчення письмових матеріалів справи. Сторона захисту відмовилася від допиту 30 заявлених свідків, що залишилися. Прокуратура клопотала про залучення до справи нових доказів. Крім того, суд продовжив запобіжний захід до 11 листопада", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Наступне засідання призначено на 25 жовтня. На ньому планується вивчення відеоматеріалів справи.

Н.Штепу було заарештовано 13 липня 2014 р.

Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 р. колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи до апеляційного суду Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині постанови суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території м. Слов'янська (Донецька область), тобто не в межах територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування строків розгляду справи.

ВССУ ухвалив постанову про розгляд справи стосовно Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 р. було прийнято рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання у зв'язку із зміною у складі колегії суддів. Замість головуючого Дениса Чудовського, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції гідності, було призначено Віктора Єжова. А суддю Марину Міндарьову (у зв'язку з тривалою хворобою) замінила Світлана Салайчук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА