14:14 14.09.2016

Кличко домовився із забудовниками про добровільну відмову від приватної охорони на будівництвах Києва

2 хв читати
Кличко домовився із забудовниками про добровільну відмову від приватної охорони на будівництвах Києва

Київський міський голова Віталій Кличко, представники Національної поліції в м. Києві та будівельні компанії підписали меморандум про співпрацю у сфері забезпечення законності, правопорядку та взаєморозуміння з громадськістю під час здійснення будівельної діяльності на території Києва.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", підписання відбулося в середу в Києві.

Документ передбачає, що забудовники не пізніше ніж за 60 днів до початку будівництва в добровільному порядку проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з мешканцями прилеглих до будівництва житлових будинків, за десять днів - розміщують біля воріт будівельного майданчика інформаційний стенд із детальною інформацією про проект будівництва, отримані документи на користування земельною ділянкою.

Крім того, меморандум передбачає, що забудовники в добровільному порядку відмовляються від залучення приватних охоронних компаній та окремих фізичних осіб для охорони будівельних майданчиків на території столиці.

У свою чергу Київська міська державна адміністрація, згідно з меморандумом, забезпечує вчасне оприлюднення на веб-порталі територіальної громади Києва та сайті Київської міськради рішення або розпорядження КМДА щодо відведення земельних ділянок, реєстру укладених договорів оренди земельних ділянок та інших документів, виданих забудовникам.

КМДА зобов'язується публічно вести "Містобудівний кадастр Києва" із нанесенням інформації про всі будмайданчики на території столиці та зазначенням документів, які підтверджують законність будівництва на них.

Крім того, меморандум підписали представники Київського управління Національної поліції та Патрульної поліції. Правоохоронці мають визначити окремий номер телефону в режимі гарячої лінії для звернень із питань або подій, які виникають під час будівництва в столиці, а також забезпечити дотримання громадського порядку під час будівництва на території Києва, зокрема на договірній основі із забудовниками - охорону будмайданчика.

Меморандум підписали представники 11 будівельних компаній, які провадять свою діяльність на території столиці, зокрема "УкрБуд", "Київміськбуд", "Нова Слобідка", "ІнтегралБуд", "Житлоінвестбуд".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА