15:50 14.09.2016

Штайнмайєр і Еро прибули до Києва – джерело

2 хв читати
Штайнмайєр і Еро прибули до Києва – джерело

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр і Франції Жан-Марк Еро прибули до Києва, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в дипломатичних колах.

"Міністри прилетіли в Київ", - сказав співрозмовник агентства близько 15.30 середовища.

У Києві біля глав МЗС Франції і Німеччини заплановано проведення політичних переговорів з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Також очікується їхня зустріч із першим заступником голови Верховної Ради України Іриною Геращенко.

13 вересня у прес-службі президента України повідомили, що П. Порошенко має намір під час зустрічі з главами МЗС Німеччини і Франції скоординувати заходи тиску на РФ з метою забезпечення виконання російською стороною Мінських домовленостей в частині забезпечення безпеки. У рамках зустрічі також планується обговорення перспектив відновлення повноцінної діяльності "нормандського формату" в розвиток домовленостей за підсумками тристоронньої телефонної розмови лідерів України, ФРН та Франції, який відбувся 9 вересня.

"Президент України також заслухає доповідь міністра закордонних справ Німеччини як головуючого в ОБСЄ про шляхи посилення ролі цієї організації у виконанні Мінських угод", - сказано в повідомленні прес-служби.

Окрему увагу під час майбутньої зустрічі буде приділено прогресу в питанні звільнення українських заручників на території Донбасу і українських політв'язнів, які незаконно утримуються на території РФ.

Разом з тим, як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" знайомі з ситуацією джерела, конкретних результатів візиту глав МЗС Німеччини та Франції в Україні чекати не варто.

"Цей візит не варто переоцінювати. Нічого нового вони запропонувати не зможуть, оскільки ключові питання вже тривалий час вирішуються на інших рівнях", - розповів співрозмовник агентства у вівторок ввечері.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА