17:35 20.09.2016

Кабмін прийняв рішення щодо припинення виплати раніше призначеної субсидії за збільшення кількості зареєстрованих у житлі

3 хв читати

Кабінет Міністрів України встановив припинення виплати раніше призначеної житлової субсидії у разі збільшення кількості зареєстрованих у житлі громадян.

Згідно з постановою №635 від 14 вересня, надання раніше призначеної субсидії припиняється у разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за запитом інформації про збільшення чисельності зареєстрованих у житлі осіб - з місяця, що йде за місяцем, в якому відбулися зміни.

Кабмін також змінив порядок розрахунку доходів для обліку під час призначення субсидії для осіб, які протягом року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, перебували на строковій військовій службі, середньомісячний сукупний дохід незалежно від отриманих такою особою доходів визначається на рівні половини розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 31 грудня року, за який враховуються доходи.

У разі якщо на момент звернення по призначення субсидії особа є непрацюючим пенсіонером, який не має інших доходів, окрім пенсії, в її середньомісячному сукупному доході враховується розмір пенсії за попередній місяць.

Крім того, якщо в особи, що досягла 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, середньомісячний сукупний дохід менше за прожитковий мінімум, для працездатних осіб станом на 31 грудня цього ж року, або відсутні доходи, але такий громадянин навчався на денній формі навчання в загальноосвітньому, професійно-технічному, вищому навчальному закладі, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні одного прожиткового мінімуму.

Якщо у громадянина, середньомісячний сукупний дохід менше за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб станом на 31 грудня цього ж року, але він протягом зазначеного періоду отримував хоча б один із наступних видів доходу: пенсію, стипендію, допомогу при народженні (всиновленні) дитини, допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, допомогу по догляду за інвалідом I та II групи внаслідок психічного розладу, допомогу особам, не мають права на пенсію та інвалідам, допомогу по безробіттю або будь-які доходи, отримані особою, яка не досягла 18-річного віку станом на 31 грудня року, за який враховується такий дохід, то у розрахунок субсидії включаються фактичні розміри отриманих такою особою доходів.

Кабмін встановив, що якщо у громадянина відсутні доходи, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 31 грудня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії.

Водночас в окремих випадках за рішенням районних, районних у м. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських рад або комісій, які ними утворюються, для осіб, які проживають у сім'ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, у розрахунок субсидії може включатися середньомісячний сукупний дохід на рівні одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА