16:41 21.09.2016

Прокуратура Києва повернула у держвласність будівлю контори Єврейського кладовища

2 хв читати
Прокуратура Києва повернула у держвласність будівлю контори Єврейського кладовища

Будівлю колишньої контори Єврейського кладовища, що розташоване на вул. Мельникова, 44 біля Бабиного Яру в Києві, повернуто у державну власність, повідомляє прес-служба прокуратури української столиці в середу.

"У 2013 році між Київською міською радою профспілок та приватним товариством було укладено договір іпотеки на нежитлові приміщення загальною площею понад 2200 м2, які побудовані ще в 1892 році для розміщення контори Єврейського кладовища і є пам'яткою культурної спадщини місцевого значення", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що право власності на ці приміщення визнано за державою в особі Фонду державного майна, таким чином, Рада профспілок незаконно розпорядився цим майном, оскільки передав його в іпотеку, однак не є його законним власником.

"У зв'язку з цим прокуратура Києва звернулася до суду з позовом про визнання недійсним цього договору. Господарський суд Києва визнав обґрунтованими і законними вимоги прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі", - повідомили в прес-службі.

У зв'язку з цим будівлю колишньої контори Єврейського кладовища було витребувано у державну власність в квітні поточного року за позовом прокуратури міста Києва.

Наразі згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів у зв'язку з 75-ю річницею трагедії Бабиного Яру" приміщення на вул. Мельникова, 44 передано Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" для створення Меморіального музею пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру, інформують у прокуратурі.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Кабінет Міністрів затвердив план заходів на 2016 рік у зв'язку з 75-ю річницею трагедії Бабиного Яру. Серед іншого, заплановано також передання приміщення контори колишнього Єврейського кладовища на вул. Мельникова, 44 Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" для створення Меморіального музею пам'яті жертв трагедії. У будівлі, зокрема, буде розташовано тимчасову музейну експозицію.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА