15:29 22.09.2016

Кабмін зобов'язав "Нафтогаз" поставити ОПЗ до 300 млн куб. м газу до кінця грудня 2016 р.

2 хв читати
Кабмін зобов'язав "Нафтогаз" поставити ОПЗ до 300 млн куб. м газу до кінця грудня 2016 р.

Кабінет Міністрів України поклав на НАК "Нафтогаз України" спеціальні зобов'язання щодо постачання газу ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) в обсязі до 300 млн куб. м до 31 грудня 2016 року, що дозволить запустити завод із 1 жовтня.

Відповідну постанову Кабмін ухвалив на засіданні в четвер.

За словами глави Фонду держмайна (ФДМ) України Ігоря Білоуса, НАК повинен буде постачати ОПЗ газ безперебійно, незалежно від наявного боргу, за стандартною для цієї категорії підприємств ціною.

Оплату цього боргу буде включено в умови приватизації заводу.

Як повідомлялося, в серпні уряд України звернувся до секретаріату Енергетичного співтовариства з проханням проаналізувати можливі спецзобов’язання "Нафтогазу" з постачання ОПЗ до кінця 2016 року до 300 млн куб. м газу на предмет відповідності європейському законодавству. Секретаріат дійшов висновку, що пропоновані поправки можна визнати відповідними Директиві 2009/73/EC, однак за умови, що обов'язок покладається на чітко визначений період часу – тобто лише до кінця 2016 року. Секретаріат також висунув вимогу включити положення, що зобов'язують ОПЗ оплачувати природний газ.

"Укртрансгаз" у липні заявив про початок процедури відключення ОПЗ від газопостачання за відсутності попередньої оплати за транспортування природного газу в липні 2016 року, а також перевищення номінованого відбору газу.

Запуск ОПЗ має позитивно вплинути на інвесторів напередодні повторного конкурсу з продажу 99,567% акцій ОПЗ, який ФДМ планує оголосити наприкінці вересня і провести його через 45 днів на початку листопада. Голова фонду пропонує встановити стартову ціну на рівні близько $150 млн, але вважає, що в результаті зростання конкуренції після зниження стартової ціни завод може бути проданий більше ніж за $300-400 млн. Остаточне рішення про стартову ціну продажу має ухвалити Кабінет Міністрів України.

Перший конкурс, призначений на липень цього року зі стартовою ціною в 13,175 млрд грн (близько $527 млн), завершився безрезультатно через відсутність заявок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА