13:39 26.09.2016

Гройсман виступає за впровадження інституту сімейних лікарів, обіцяє забезпечити їх гідною зарплатою

2 хв читати
Гройсман виступає за впровадження інституту сімейних лікарів, обіцяє забезпечити їх гідною зарплатою

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за реформу первинного рівня медичної допомоги та запевняє, що держава зможе забезпечити фінансові ресурси для підвищення зарплати лікарям.

"Нам треба створити сьогодні нормальний інститут сімейного лікаря, перепідготувати лікарів, підготувати інфраструктуру, тоді на первинному рівні ми отримаємо нормальну сімейну послугу", - сказав він зустрічі з регіональними журналістами в понеділок.

"Первинний рівень - це сімейний лікар. Їх немає, тому що їх угробили, тепер наше завдання, щоб вони були. Реформа охорони здоров'я 2011 року - це була реформа знищення педіатрії та терапевтів. Що таке сімейний лікар - це лікар, який веде і малу дитину і людину літнього віку. Для цього потрібні спеціальні знання, треба об'єднати і терапевта і педіатра. Для цього потрібен час, людям треба навчитися, попрактикуватися", - наголосив він.

За словами В.Гройсмана, Україна має впровадити інфраструктуру, яка дає змогу створити інститут сімейного лікаря.

"У нас навіть інфраструктура не була до цього (введення сімейних лікарів - ІФ) готова, тому що і діти маленькі і дорослі люди з дорослими хворобами сиділи в одній черзі до лікаря", - сказав він.

Прем'єр-міністр наголосив, що на першому етапі реформи "буде впроваджуватися дуже цікава система оплати праці".

"Вона дасть сімейним лікарям можливість удвічі збільшити свою заробітну плату. У цьому і полягатиме реформа та відповідальність за ту сім'ю, яку ти супроводжуєш як сімейний лікар, і ти отримуватимеш гроші за кожну сім'ю, яку ти спостерігаєш", - сказав він.

"Якщо ти хороший сімейний лікар, до тебе йде більше людей, і ти надаєш їм більше послуг, ти отримуєш більше грошей", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА