20:46 28.09.2016

Ощадбанк виграв апеляцію за позовом "дочки" Сбербанку на торговельну марку "Сбербанк"

2 хв читати
Ощадбанк виграв апеляцію за позовом "дочки" Сбербанку на торговельну марку "Сбербанк"

Київський апеляційний господарський суд 21 вересня відмовив у достроковому припиненні дії свідоцтва дочірнього банку Сбербанку (РФ) в Україні - ПАТ "Сбербанк" - на торговельну марку "Сбербанк", повідомляється в прес-релізі Ощадбанку.

"Ощадбанк виграв першу та апеляційну інстанції щодо одного з позовів Сбербанку Росії, а саме про дострокове припинення дії свідоцтва на знак для товарів і послуг. Таким чином, рішення суду першої інстанції набуло чинності і Сбербанку Росії відмовлено в достроковому припиненні дії свідоцтва на знак для товарів і послуг "Сбербанк", ідеться в повідомленні.

Як наголошується в повідомленні, під час судового процесу представники Сбербанку намагалися переконати суд, що надані Ощадбанком докази не є достатніми, а використання торгової марки було несумлінним, проте Ощадбанк надав докази, що підтверджують використання торгової марки в рекламі, в діловій документації та Інтернеті, і апеляційна інстанція погодилася з позицією Ощадбанку.

Наразі в господарських судах розглядається низка справ щодо взаємних претензій дочірнього банку Сбербанку і Ощадбанку щодо використання товарного знака.

Як наголошується в повідомленні, за іншим позовом Сбербанку до Ощадбанку триває розгляд судової справи в апеляційній інстанції. 10 серпня 2016 р. Господарський суд міста Києва ухвалив рішення про визнання свідоцтва на знак для товарів і послуг "Сбербанк", власником якого є Ощадбанк, недійсним. Рішення не набрало законної сили і оскаржене Ощадбанком в апеляційній інстанції.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі дочірнього банку Сбербанку в Україні, банк, має намір оскаржити рішення Київського апеляційного господарського суду щодо одного із судових спорів з Ощадбанком щодо використання товарного знака в касаційному порядку.

Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава.

ПАТ "Сбербанк" (раніше - ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії", до цього - банк "НРБ") засновано в 2001 році. Його власником є Сбербанк (РФ).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав 2-ге місце (185,077 млрд грн), Сбербанк - 7-ме місце (47,845 млрд грн) серед 108 банків, що діяли в країні банків.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА