12:32 29.09.2016

Могеріні наголошує на необхідності завершення слідства з пошуку винних у трагедії МН17

2 хв читати
Могеріні наголошує на необхідності завершення слідства з пошуку винних у трагедії МН17

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні вважає вкрай важливим завершення роботи міжнародної групи слідчих з розслідування трагедії малайзійського "Боїнга" MH17 і закликає міжнародне співтовариство сприяти цьому.

"Робота Спільної слідчої групи, стосовно окремих підозрюваних, триває; вкрай важливо, щоб слідчі змогли незалежно і одночасно провести і завершити свою роботу. Щоб гарантувати, що ті, хто відповідальний за аварію Боїнга рейсу МН17, будуть притягнуті до відповідальності і віддані в руки правосуддя, кримінальне розслідування має підтримуватися безперервно міжнародним співтовариством. Всі держави, які можуть допомогти в розслідуванні і переслідуванні відповідальних за трагедію, мають робити це, як цього вимагає Резолюція Радбезу ООН 2166", - йдеться в заяві Ф. Могеріні.

У своїй заяві вона також зазначила, що проміжні результати незалежного кримінального розслідування, представлені спільною слідчою групою, свідчать про важливий прогрес, якого вдалося досягти.

"Європейський Союз вкотре наголошує на своїй повній підтримці роботи спільної слідчої групи і вітає прогрес, досягнутий залученими країнами в ефективний механізм судового переслідування", - зазначила Ф. Могеріні.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

З метою розслідування 7 серпня 2014 року була створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту.

Міжнародна спільна слідча група 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила перші результати кримінального розслідування причин катастрофи рейсу МН-17 на Донбасі.

"Група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсаМН17 булов збито ракетою серії 9M38, запущеної з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля поблизу селища Первомайське. Селище на той момент перебувало під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідну вогневу установка BUK-TELAR доправлено до України з Російської Федерації і, після того, як її було використано для атаки на авіалайнер рейсаМН17, її знову повернули на територію РФ", - наголошується в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок -

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА