10:56 30.09.2016

В Україні проходять лікування 99 поранених учасників АТО, за кордоном – 15

1 хв читати
В Україні проходять лікування 99 поранених учасників АТО, за кордоном – 15

В українських шпиталях і медустановах наразі перебувають 99 військовослужбовців Збройних сил України, поранених у зоні АТО, повідомив спікер Міністерства оборони України Олексій Чорнобай.

"На сьогоднішній день лікування проходять 99 військових. Ще 15 перебувають на лікуванні за кордоном", - розповів він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

О. Чорнобай також поінформував, що 100 військовослужбовців проходять реабілітацію в санаторно-курортних установах. Загалом з початку 2016 року реабілітаційне лікування пройшли понад 500 учасників АТО, 120 були запротезовані.

Представник Міноборони поінформував, що на медичні потреби в 2016 році передбачено 257 млн грн, на рахунки відомства надійшли 215 млн грн, з яких 147 мл грн витрачено на закупівлю ліків.

"Крім того, з початку проведення АТО як благодійної допомоги на рахунки Міноборони надійшло 15 млн грн, вони витрачені на закупівлю ліків першої необхідності", - наголосив він.

За словами О. Чорнобая на сьогодні в зоні АТО перебувають близько 1,5 тис. медичних працівників, 30 одиниць спеціалізованої медичної техніки, евакуацію поранених проводять 2 автосанитарні роти, за необхідності залучаються вертольоти Мі-9 і літак АН-26.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА