15:10 30.09.2016

Вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі на серпень становили $28,3 млрд

2 хв читати
Вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" в Стокгольмському арбітражі на серпень становили $28,3 млрд

Загальні вимоги НАК "Нафтогаз України" до російського "Газпрому" в рамках позову в Стокгольмському арбітражі станом на 31 липня 2016 року становили $28,3 млрд, повідомляється в річному звіті НАК.

Вимоги "Нафтогазу", зокрема, за угодою на постачання газу становили $18,1 млрд. З вказаної суми $14,2 млрд - до питання цін на газ, закуплений Україною в період з 20 травня 2011 року по жовтень 2015 року. Вимоги щодо транзитного контракту становили $10,2 млрд.

Загальні зустрічні вимоги "Газпрому" до "Нафтогазу" становлять $38,7 млрд. Майже вся ця сума стосуэться угоди з газопостачання: $29,2 млрд - санкції за принципом "бери або плати" за 2012-2014 рр. і третій квартал 2015 року; $2,2 млрд стосуються питання спірної ціни на газ у четвертому кварталі 2013 року і другому - 2014 роки. Вимоги російської компанії щодо транзитної угоди становлять загалом $6 млн і стосуються 5 млн куб.м. балансуючого газу.

"Ми очікуємо, що на початку 2017 року завершиться робота, яка триває кілька років, стосовно арбітражних проваджень проти "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі. Ці процеси надзвичайно важливі як для майбутнього групи "Нафтогазу", так і для створення ефективного ринку газу в Україні. Ставка цієї битви становить близько $50 млрд. Ми і юридична команда процесу докладаємо всіх зусиль для перемоги", - зазначає глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв у коментарі до звіту.

Серед нової інформації, оприлюдненої в звіті, - "Газпром" у липні 2016 року заявив у Стокгольмі додаткові вимоги щодо стягнення з "Нафтогазу" переплати за послугу транзиту за минулі періоди в разі перемоги НАК у позові щодо ціни поставленого російського газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

Зеленський про удар по Полтавщині: Нам життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО та авіацією

Україна та Вірменія провели політичні консультації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА