18:43 30.09.2016

Бойовики від початку доби обстріляли позиції сил АТО вже 16 разів

2 хв читати

Станом на 18:00 з опівночі п'ятниці в зоні проведення антитерористичної операції на сході України було зафіксовано 16 випадків порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань.

"На маріупольському напрямку противник порушував "режим тиші" у районі Павлополя, Широкиного, Старогнатівки, Мар’їнки, застосувавши при цьому стрілецьку зброю. На донецькому напрямку обстріли з боку окупантів із гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї зафіксовано в районі Авдіївки, Кам'янки, Верхньоторецького і Зайцевого", - йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook.

На луганському напрямку бойовики вдалися до збройних провокацій у районі сіл Новоолександрівка та Новозванівка Попаснянського району, де також застосовували стрілецьку зброю та кулемети, а по Новоолександрівці також вів вогонь снайпер.

"Збройні сили України суворо дотримуються режиму припинення вогню, зате з боку противника, навіть на визначених для відведення військ ділянках, не припиняються обстріли та провокації", - наголошують у штабі.

У повідомленні також зазначають, що українська сторона готова безумовно виконувати умови рамкової угоди щодо відведення військ на трьох ділянках лінії розмежування на Донбасі, для чого розпочала заходи з інженерної підготовки відповідної місцевості та її розмінування для безпечного пересування спостережних груп ОБСЄ. Також триває підготовка до відведення військ, здійснюється облаштування спостережних постів і визначених місць для розташування особового складу, який буде відведено від лінії зіткнення.

Українська сторона Спільного центру з координації та контролю за припиненням вогню і стабілізації лінії розмежування сторін працює над шляхами і механізмами відведення військових підрозділів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА