13:04 01.10.2016

Противник планує відкрити свій пункт пропуску біля Золотого 2 жовтня

2 хв читати
Противник планує відкрити свій пункт пропуску біля Золотого 2 жовтня

Головне управління розвідки Міноборони України констатує, що противник облаштовує пункт пропуску в районі н.п. Золоте (Луганська обл.), готуючись до реалізації рамкової угоди про розведення сил і засобів.

У рамках підготовки до реалізації рамкової угоди про розведення сил та техніки в районі н. п. Золоте противник обладнує пункт пропуску. Підготовлено відкритий автомобільний майданчик, встановлено модулі для розміщення митного та прикордонних постів. Відкриття пункту пропуску заплановано на 2 жовтня", - йдеться в повідомленні ГУР на сторінці у «Фейсбуці» в суботу.

Стосовно перешкоджання з боку противника діяльності Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, то, за даними розвідки, командування 1 АК (Донецьк) ЗС РФ продовжує заважати моніторингу спецмісії. Так, 30 вересня з метою приховування фактів порушень Мінських домовленостей командування 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) обмежило пересування спостерігачів ОБСЄ на ділянці відповідальності частини.

ГУР також повідомляє про чергові втрати особового складу в частинах і з'єднаннях 1 АК (Донецьк) ЗС РФ – за 30 вересня загинули троє і поранений один військовослужбовець 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка).

Як повідомлялося, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках. Згідно з документом, передбачається створення трьох зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі поблизу населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська, площею щонайменше 4 кв. км кожний. Контролювати дотримання домовленостей будуть спостерігачі СММ ОБСЄ.

У спец місії ОБСЄ заявляють про свою готовність здійснювати спостереження за процесом відведення сил і засобів поблизу Золотого, проте відзначають відсутність гарантій безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА