10:56 03.10.2016

Суд у Москві заарештував на 2 місяці громадянина України Сущенка

2 хв читати
Суд у Москві заарештував на 2 місяці громадянина України Сущенка

Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував громадянина України Романа Сущенка, якого обвинувачують у шпигунстві.

"Сущенка заарештовано на два місяці", - повідомила "Інтерфаксу" в понеділок прес-секретар суду Катерина Краснова.

"Постановою Лефортовського районного суду Москви від 01.10.2016 р. обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту Сущенку Роману Володимировичу, підозрюваному в скоєнні злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ", - сказали в прес-службі.

Адвокат фігуранта Марк Фейгін повідомив "Інтерфаксу", що має намір оскаржити арешт Р.Сущенка.

"Якщо я сьогодні не встигну подати скаргу, вимагатиму відновлення термінів оскарження", - сказав М.Фейгін.

Раніше в понеділок ФСБ Росії повідомила, що в Москві "під час проведення шпигунської акції затримано кадрового працівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковника Роман Сущенка". Там зазначили, що громадянин України "цілеспрямовано збирав зведення про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і витік яких за рубіж міг завдати шкоди обороноздатності держави".

ФСБ Росії порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ (шпигунство), триває слідство.

Захист затриманого за обвинуваченням у шпигунстві громадянина України Р.Сущенка заперечує його причетність до шпигунської діяльності.

"Сущенко працював у Парижі як кореспондент "Укрінформу", він завжди займався журналістикою. Звідки могли з'явитися такі обвинувачення - мені незрозуміло", - сказав "Інтерфаксу" в понеділок адвокат Р.Сущенка Марк Фейгін.

За його словами, до Росії, де його клієнта було затримано, він приїхав із приватним візитом. "Зі мною після затримання зв'язалася дружина Сущенка і просила представляти його інтереси. Нині він перебуває в СІЗО "Лефортово" і, найімовірніше, вже заарештований, я намагатимуся туди потрапити", - сказав адвокат.

У свою чергу Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ" називає затримання в Москві власного кореспондента у Франції Р.Сущенка провокацією.

"Укрінформ" глибоко обурений затриманням у Москві в п'ятницю, 30 вересня, нашого власного кореспондента Романа Сущенка і появою в російських ЗМІ інформації щодо звинувачень його у "шпигунстві". "Укрінформ" вважає затримання Сущенка, який працює в нашому агентстві з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року, спланованою провокацією", - йдеться в заяві агентства.

За даними агентства, на момент затримання Р.Сущенко перебував у відпустці і прибув до Москви в приватних цілях. Він був затриманий у Москві в день прибуття і, в порушення всіх міжнародних правил, про його затримання російська сторона не повідомила нікому - ні дружині, ні в дипломатичні установи, ні за місцем роботи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА