14:48 13.10.2016

РФ офіційно підтвердила, що Януковичу надано тимчасовий притулок на її території

2 хв читати
РФ офіційно підтвердила, що Януковичу надано тимчасовий притулок на її території

Головне управління з питань міграції МВС РФ офіційно підтвердило, що Віктор Янукович перебуває на території Росії на підставі наданого йому тимчасового притулку, і про це відомо Генеральній прокуратурі України, зазначає адвокат екс-президента Віталій Сердюк.

"На ваш запит від 4 липня 2016 року повідомляємо наступне: громадянину України Януковичу Віктору Федоровичу, ..., надано тимчасовий притулок на території Російської Федерації, що підтверджується свідоцтвом про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації, серія ВП № 0107999, видано УМФС Росії у Ростовській області", - йдеться у датованій 29 вересня відповіді управління МВС РФ на запит адвоката В. Януковича, що має у себе агентство "Інтерфакс-Україна".

В. Сердюк зазначив, що Генпрокуратура України обґрунтовувала відсутність просування у розслідуванні "справи Майдану" проти В. Януковича відсутністю доказів перебування його на території Росії, і цим ж були мотивовані відмови у проведенні його допиту, очних ставок з теперішніми вищими посадовими особами України, неможливість передання "справи Майдану" до суду.

Він нагадав, що 23 лютого 2016 року слідчому Генпрокуратури було направлено клопотання про проведення допиту В. Януковича за місцем його фактичного перебування (проживання) в місті Ростові Російської Федерації. У відповіді прокуратури від 4 березня зазначається, що інформацію про місцезнаходження В. Януковича перевіряють і від компетентних органів РФ не отримано офіційного підтвердження його перебування на території цієї країни.

30 серпня було слідчому подано клопотання про допит як свідків у "справі Майдану" президента України Петра Порошенка, екс-прем'єра Арсенія Яценюка, спікера Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка і секретаря РНБО Олександра Турчинова у присутності адвоката В. Сердюка та за участю підозрюваного В. Януковича. У постанові Генпрокуратури від 2 вересня про відмову в цьому клопотанні серед іншого знову вказується, що інформація про місцезнаходження В Януковича перевіряється і немає офіційного підтвердження перебування його у РФ.

"Тепер Генеральна прокуратура втратила свій останній аргумент для подальшого зупинення слідства, відмов у проведенні допитів, очних ставок, інших слідчих дій за участю Віктора Януковича і передання справи в суд", - наголосив адвокат.

В. Сердюк також звернувся до слідчого Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури з клопотанням долучити до матеріалів провадження у справі Майдану" копію листа Головного управління з питань міграції МВС РФ, відновити досудове слідство і як омога швидше передати справу до суду.

Крім того, адвокат зазначив, що цейдокумент спростовує поширені раніше чутки про нібито зміну В. Януковичем громадянства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА