15:11 17.10.2016

ВР може продовжити до серпня наступного року угоду про Міжнародну місію захисту розслідування аварії MH-17

2 хв читати
ВР може продовжити до серпня наступного року угоду про Міжнародну місію захисту розслідування аварії MH-17

Представник президента України у Верховній Раді Артур Герасимов пропонує парламенту поточного пленарного тижня (18-21 жовтня) пролонгувати до 1 серпня 2017 року термін дії угоди між Україною та Нідерландами щодо Міжнародної місії із захисту розслідування причин аварії рейсу МН-17 у липні 2014 року над територією Донецької області, не підконтрольною Україні.

"Президент України вніс до Верховної Ради України проект закону про ратифікацію угоди у формі обміну нотами між Україною та Королівством Нідерланди щодо продовження до 1 серпня 2017 року терміну дії угоди між Україною та Нідерландами про Міжнародну місію із захисту розслідування від 28 липня 2014 року. Цей проект закону потребує розгляду поточного пленарного тижня, оскільки його ухвалення сприятиме подальшій співпраці сторін у розслідуванні причин авіакатастрофи рейсу МН-17, яка сталася 17 липня 2014 року", - сказав А.Герасимов на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей, усі вони загинули.

Створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори та представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії, а також представники Євроюсту, 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи рейсу МН-17 на Донбасі.

"Група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR із сільськогосподарського поля в районі селища Первомайського. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR доставлена в Україну з Російської Федерації, і після того, як вона була використана для атаки на авіалайнер рейсу МН17, була знову повернута на територію РФ", - йдеться в документі.

У середині липня 2015 року Верховна Рада ухвалювала аналогічний проект закону.

11 жовтня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону щодо продовження терміну дії угоди між Україною та Нідерландами про Міжнародну місію захисту розслідування обставин аварії збитого в небі над Донбасом малайзійського "Боїнга" влітку 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА