15:22 18.10.2016

Україна вилучила з санкційного списку російську компанію "Лабораторія Касперського" і залишила її "доньку"

2 хв читати
Україна вилучила з санкційного списку російську компанію "Лабораторія Касперського" і залишила її "доньку"

Україна вилучила зі списку санкцій російську компанію "Лабораторія Касперського" (Москва), залишивши в списку санкцій її дочірню компанію ТОВ "Лабораторія Касперського Україна" (Київ).

Відповідне рішення закріплене указом президента України №467/2016, текст якого і відповідні санкційні списки розміщені на веб-сайті глави держави.

Згідно з документом, забороняється здійснення державних закупівель та використання органами державної влади України антивірусних програмних продуктів "Kaspersky" виробництва російських комерційних структур.

У списку санкцій від 2 вересня 2015 року перебували і "Лабораторія Касперського" (Москва) та її дочірнє підприємство в Україні.

Крім того, у списку санкцій залишилася компанія ТОВ "Доктор Веб" (Москва).

Як повідомлялося, 16 вересня президент України П. Порошенко заявив про продовження обмежень і розширення санкційного списку до російських компаній і фізичних осіб, причетних тим чи іншим чином до порушення територіальної цілісності і суверенітету України, повідомляється на офіційному сайті глави держави.

РНБО також продовжив дію персональних спеціальних економічних та інших санкцій, застосованих рішенням РНБО від 2 вересня 2015 року (із змінами від 17 вересня 2015 року та від 20 травня 2016 року), введеним у дію указом президента України від 16 вересня 2015 року № 549.

У 2015 році чистий дохід ТОВ "Лабораторія Касперського Україна" становив 26,1 млн грн, що на 34% більше, ніж у 2014 році, чистий прибуток становив 3,1 млн грн (в 1,5 разу більше).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА