13:40 20.10.2016

РФ затягує процес розгляду позовів України до ЄСПЛ

2 хв читати
РФ затягує процес розгляду позовів України до ЄСПЛ

Міждержавні позови, подані Україною проти Російської Федерації в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ), вже комуніковані проте РФ всіляко затягує цей процес, заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова.

"Позови вже комуніковані. Це означає, що Росії поставлено перелік питань, на які вона має надати відповіді у визначений судом строк... Наразі Росія намагається всіляко затягувати процес розгляду цих позовів, на півроку їх відкладати, і далі", - сказала Н.Севостьянова на брифінгу в Харкові в четвер.

Вона нагадала, що Україна подала до ЄСПЛ 5 міждержавних позовів проти Росії, які підтримує Мін'юст України.

"Вони стосуються питань порушення прав наших громадян, починаючи з березня 2014 р. і за фактом до сьогодні. Це питання і Криму, Донбасу, це за фактом хронологія війни", - сказала Н.Севостьянова.

Крім того, зазначила заступник міністра юстиції, МЗС України подав позов до Міжнародного морського трибуналу у зв'язку з незаконним використанням Росією українського морського шельфу.

Н.Севостьянова також повідомила, що Мін'юст спільно з МЗС працює над позовами до Міжнародного суду ООН.

"Ми разом з МЗС працюємо над можливими потенційними позовами до Міжнародного суду ООН. Є 4 конвенції, за яким виконується робота. Одна з них з фінансування тероризму. Але там процедура передбачає комунікацію сторін до подання позову. Свого часу Грузія зробила помилку: вони дуже швидко подали позов і їм було відмовлено, тому зараз ми проходимо всі необхідні етапи для того, щоб цього не допустити", - пояснила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА