17:59 24.10.2016

ДФС некоректно подає інформацію щодо несплати податків підприємствами залізичної галузі, заявляють в "Укрзалізниці"

2 хв читати
ДФС некоректно подає інформацію щодо несплати податків підприємствами залізичної галузі, заявляють в "Укрзалізниці"

ПАТ "Укрзалізниця" заявляє про некоректну подачу Державною фіскальною службою (ДФС) інформації щодо несплати податків підприємствами залізничної галузі в розмірі близько 2 млрд грн.

"ПАТ "Укрзалізниця" підкреслює, що не може визнати факт несплати донарахованих податків у вказаному ДФС об'ємі, зокрема, у зв'язку з відсутністю документації за 2013-2015 рр. по ряду підприємств залізничної галузі. Зокрема, у зв'язку з відсутністю значної кількості первинних документів оспорюється об'єктивність донарахувань 625 млн грн податків по діяльності підприємств Придніпровської залізниці, розташованих в АР Крим", - говориться в прес-релізі "Укрзалізниці".

За її даними, підприємства ПАТ на сьогодні визнали лише 2,4 млн грн з 2 млрд грн донарахованих податківцями засобів за результатами перевірок діяльності в 2013-2015 рр. держпідприємств залізничної галузі, які знаходяться у стадії ліквідації.

Інші донарахування податків оскаржаться підприємствами галузі в адміністративному або судовому порядку.

"ПАТ "Укрзалізниця" нагадує, що компанія є одним з видатних платників податків в країні. Так, за перше півріччя 2016 року до державного бюджету України і цільових фондів ПАТ сплатило майже 7 млрд грн, а в цілому в поточному році товариство планує сплатити близько 14,8 млрд грн податків", - зазначено в повідомленні.

Раніше, в понеділок, ДФС з посиланням на її керівника офісу великих платників Євгенія Бамбизова повідомила, що ПАТ "Укрзалізниця" відхилилося від сплати податків на суму майже 2 млрд грн.

"Нещодавно нами була закінчена перевірка "Укрзалізниці", і встановлено ухилення від сплати податків на суму понад 1,5 млрд грн, зокрема за рахунок проведення фіктивних транзакцій понад 200 млн грн. Окрім цього, нами було встановлено і вже доведено в суді ухилення від сплати податків однієї із структур "Укрзалізниці", це "Укрзалізничпостач" (нині Центр забезпечення виробництва - ІФ) на суму близько 350 млн грн", - цитується Є.Бамбизов на сторінці ДФС в мережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА