15:56 25.10.2016

Суд у справі Штепи перенесли

2 хв читати
Суд у справі Штепи перенесли

Засідання суду у справі стосовно екс-мера Слов'янська Нелі Штепи перенесено на п'ятницю, 28 жовтня, повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Це пов'язано з тим, що новопризначена суддя Корекян попросила час на ознайомлення з матеріалами справи", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства також уточнив, що призначення до колегії судді Наталії Корекян пов'язано зі звільненням судді Ірини Прошути.

У свою чергу адвокат Н.Штепи Дмитро Марченко повідомив, що має намір обговорити зі своєю підзахисною доцільність заяви клопотання про розгляд справи з самого початку у зв'язку з призначенням нового судді.

"Нам треба узгодити позицію з Нелею Ігорівною, поки я не можу вам сказати (чи буде заявлене таке клопотання - ІФ)", - сказав Д. Марченко агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 р. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 р. колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи до апеляційного суду Харківської області для звернення у Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині постанови суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території м. Слов'янська (Донецька область), тобто не в межах територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування строків розгляду справи.

ВССУ ухвалив постанову про розгляд справи стосовно Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 р. було прийнято рішення про початок судового розгляду зі стадії підготовчого засідання у зв'язку із зміною у складі колегії суддів. (Замість головуючого Дениса Чудовського, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції Гідності, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Миндареву (у зв'язку з тривалою хворобою) замінила Світлана Салайчук).

13 вересня 2016 р. суд закінчив вивчення письмових доказів. На засіданні 25 жовтня планувалося розпочати вивчення відеоматеріалів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА