17:17 25.10.2016

Луценко готовий внести до ВР подання про притягнення до відповідальності та арешт Мосійчука

3 хв читати
Луценко готовий внести до ВР подання про притягнення до відповідальності та арешт Мосійчука

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє про проведення перевірки можливої причетності народного депутата Ігоря Мосійчука (фракція Радикальної партії) до ще одного епізоду вчинення злочинів, І якщо буде встановлена його вина, то до Верховної Ради буде подано подання про притягнення до відповідальності.

На брифінгу у вівторок в Києві, відповідаючи на запитання про те, чому Генпрокуратура досі повторно не вносить подання на І Мосійчука, Ю. Луценко сказав: "Насправді справа народного депутата Мосійчука на тривалий час зависла в суді. Як ви пам'ятаєте, суд встановив порушення процедури притягнення його до відповідальності... тому справа зависла в суді і ми ніяк не могли її забрати назад для повторної процедури, яка мала б бути вже без порушень".

За словами генпрокурора, І. Мосійчук "регулярно хворів або був не в Києві", коли проходили судові засідання, і все це затягнулося на ціле літо.

"Справу минулого тижня все-таки повернули з суду до Генпрокуратури", - повідомив Ю. Луценко.

Він зазначив: "Ця кримінальна справа готова для повторного внесення до Верховної Ради, але у нас є ще один епізод, який ми б хотіли дорозслідувати і одночасно з цим ділом направити на розгляд депутатів, як кажуть, щоб два рази не ходити".

Генпрокурор пояснив, що це невеликий епізод. "Буквально в ці дні проходить перевірка наявних у нас фактів, потім будуть деякі слідчі дії, і якщо ми отримаємо докази, що слугуватимуть підставою для підозри, ми подамо подання до Верховної Ради не лише за старою (підозрою – ІФ), але і за нововиявленими обставинами", - пояснив він.

При цьому Ю. Луценко додав, що якщо за новим епізодом не буде зібрано достатньої доказової бази, то буде подано подання до Верховної Ради на зняття депутатської недоторканності з І. Мосійчука лише за старою підозрою у вчиненні злочину.

Як повідомлялося, 17 вересня 2015 року на засіданні парламенту на той час генеральний прокурор В. Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність з І. Мосійчука, якого підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1,2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), 1 ч.,2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) КК України.

18 вересня Печерський райсуд обрав для І. Мосійчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб. Згодом Апеляційний суд Києва залишив у силі це рішення Печерського райсуду. 15 листопада термін утримання І. Мосійчука під вартою закінчився, соратники одразу ж забрали його з БШП і відвезли його до Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова для операційного втручання.

17 листопада ВАСУ визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності та арешт І. Мосійчука.

У березні поточного року судова палата з розгляду адміністративних справ Верховного суду України при розгляді справи І. Мосійчука прийняла рішення звернутися до пленуму Верховного Суду, щоб він направив до Конституційного Суду подання щодо тлумачення норм закону про регламент Верховної Ради, що стосується процедури притягнення до відповідальності народного депутата.

10 травня судова палата в адміністративних справах Верховного Суду України залишила без задоволення скаргу ВАСУ про визнання незаконною та скасування постанови парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт І. Мосійчука.

На початку червня Ю. Луценко заявив про продовження розслідування кримінального провадження стосовно І. Мосійчука і дав зрозуміти, що буде повторно внесено подання до Верховної Ради на зняття з нього депутатської недоторканності.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА