19:15 25.10.2016

МОЗ планує додаткову закупівлю вакцин через UNICEF за зекономлені кошти

2 хв читати
МОЗ планує додаткову закупівлю вакцин через UNICEF за зекономлені кошти

Міністерство охорони здоров'я України планує закупити через UNICEF додаткову кількість вакцин за кошти, які були заощаджені при закупівлі за кошти держбюджету 2015 року.

"МОЗ планує додаткову закупівлю вакцин через UNICEF, що проводитиметься з використанням наявного балансу економії в розмірі $3,19 млн", - повідомляється на сайті відомства.

У повідомленні уточнюється, що терміни поставок будуть узгоджені з UNICEF.

Крім того, у МОЗ повідомили, що міжнародні організації поставили в Україну 91% закуплених вакцин, 80% імунобіологічних препаратів розвезено регіонами.

МОЗ також повідомив, що 12 жовтня в Україну було завезено 1,5 млн доз вакцини АДП-М для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену. Зараз готуються документи на розподіл цієї вакцини регіонами. Загалом до цього часу UNICEF поставила 5,12 млн доз цієї вакцини. 24 жовтня регіонами розвезли 1,377 млн флаконів бівалентної вакцини проти поліомієліту.

"Таким чином, всю заплановану кількість, а саме 2,55 млн флаконів, на сьогодні вже повністю розвезено в регіони", - констатує МОЗ.

На 24 жовтня в регіони була розвезена вакцина для профілактики гепатиту "В".

До кінця листопада очікується поставка останніх 531,92 тис. флаконів.

Наприкінці грудня UNICEF планує поставити ще 991,085 тис. доз вакцини для профілактики кору, паротиту та краснухи.

МОЗ також повідомив, що міжнародна організація ПРООН (UNDP) до 15 грудня поставить в Україну 74 тис. доз п’ятивалентной вакцини для профілактики дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та захворювань, спричинених Haemophilus типу "B".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА