13:48 26.10.2016

Понад 90% осіб, які підпадають під люстрацію, більше не працюють на державних посадах

2 хв читати
Понад 90% осіб, які підпадають під люстрацію, більше не працюють на державних посадах

Директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко заявила, що 98% осіб, які займали керівні посади за попередньої влади і підпадали під закон про очищення влади (про люстрацію), більше не причетні до управління державою, 934 особам закрито доступ до державних посад до 2024 року.

"Хочу зазначити, що лідерами в опорі очищенню залишаються органи фіскальної служби, податкові органи", - сказала Т. Козаченко на прес-конференції в середу в Києві.

Вона зазначила, що в цих органах найбільша кількість посад, які підлягають люстрації, тому і показники із люстрації в органах ДФС також найвищі – 258 осіб, які займали найвищі державні посади в податкових і митних органах. При цьому 42 вищі посадови особи ДФС досі залишаються на своїх посадах.

"Я окремо хочу зазначити, що органи ДФС фактично нівелювали частина закону про люстрацію щодо майнової перевірки. Наразі за таким критерієм люстрировано лише 111 осіб, і вони не пов'язані з тими гучними прізвищами і корупційними скандалами, які були в Україні", - наголосила Т. Козаченко.

Крім того, вона зазначила, що люстрація не зачепила органи судової влади. "Фактично на сьогоднішній день протягом року саме за законом про очищення влади було люстрировано лише одну особу із судової влади – екс-голова Вищого господарського суду Віктор Татьков", - сказала вона.

При цьому вона зазначила, що інші інститути очищення судової влади продовжують працювати, хоча, можливо, не так ефективно, як хотілося б суспільству.

Т. Козаченко також звернула увагу на те, що Конституційний суд України вже більше 1,5 років не може ухвалити рішення про конституційність положень закону про люстрацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА