13:12 27.10.2016

У РФ суд визнав законним арешт українця Сущенка

2 хв читати
У РФ суд визнав законним арешт українця Сущенка

Мосміськсуд визнав законним арешт громадянина України Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві, передав кореспондент "Інтерфаксу".

"Постанову Лефортовського суду Москви залишити без зміни, апеляційну скаргу адвоката - без задоволення",- оголосив рішення суддя в четвер.

Адвокат українця Марк Фейгін у своїй скарзі наполягав на незаконності затримання та взяття під варту свого підзахисного.

Засідання відбулося в закритому режимі.

3 жовтня ФСБ Росії повідомила, що в Москві "при проведенні шпигунської акції затримано кадрового співробітника Головного управління розвідки Міноборони України полковника Романа Сущенка". ФСБ Росії порушила кримінальну справу за ст. 276 КК РФ (шпигунство), триває слідство.

Лефортівський суд Москви заарештував Р. Сущенка на два місяці. Захист вже подав скаргу на його арешт. 7 жовтня стало відомо, що російське слідство пред'явило Р. Сущенку звинувачення в шпигунстві.

За словами М. Фейгіна, його підзахисний категорично заперечує свою провину.

Адвокат уточнив, що Р. Сущенку пред'явлено звинувачення в кількох епізодах шпигунства. "Там кілька епізодів, загалом десь на півтори сторінки. На мою думку, вони непереконливі", - сказав захисник.

Він додав, що Р. Сущенко зовсім не відмовляється від надання свідчень, але має намір давати їх у письмовій формі.

М. Фейгін розповів, що український журналіст Р. Сущенко, який вже протягом шести років проживає на території Франції, неодноразово відвідував Росію, і під час затримання він перебував тут з особистих мотивів. У Росії у нього проживають родичі.

Р. Сущенка наразі утримують у столичному СІЗО "Лефортово", де його 10 жовтня відвідав український консул.

У Києві затримання Р. Сущенко назвали провокацією, а звинувачення в шпигунстві - надуманими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА