12:33 28.10.2016

СММ ОБСЄ зафіксувала випадки перекидання військових і зброї з Росії на Донбас

2 хв читати
СММ ОБСЄ зафіксувала випадки перекидання військових і зброї з Росії на Донбас

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні попри постійні обмеження в допуску надалі фіксує випадки перекидання військових та зброї з Росії на окуповану територію Донбасу.

"Незважаючи на обмеження з боку об'єднаних сепаратистських сил СММ продовжує документувати докази того, що Росія відправляє свої сили та військову техніку в Україну", - йдеться в тексті заяви представника США при ОБСЄ Деніела Баєра, оприлюдненому на сайті організації.

За його словами, користуючись тим, що держкордон у темний час доби перебуває без контролю, Росія переміщає зброю та боєприпаси на територію Донбасу, підконтрольну бойовикам.

"Росія має можливості і користується ними, щоб із легкістю переміщати зброю, паливо та боєприпаси через кордон під покровом темряви та за відсутності спостерігачів ОБСЄ", - заявив представник США.

Так Д.Баєр зазначає, що 17 жовтня спостерігачі помітили мікроавтобус із військовими номерними знаками, який перевозив людей у камуфляжі з боку кордону з РФ на не підконтрольну українській владі територію Донбасу.

За його словами, спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували минулого тижня автобус, що перевозив близько 20 людей у камуфляжній формі назад до Росії.

"Разом із посиленням заборони доступу (ОБСЄ) ці докази свідчать про продовження активної підтримки з боку Росії об'єднаних сепаратистських сил в Україні", - наголосив представник США при ОБСЄ.

Він також зауважив, що російська сторона продовжує приховувати свою активність на Донбасі від міжнародної спільноти.

"Буквально минулого тижня Росія знову відхилила пропозиції про розширення площі операцій СММ, щоб покрити усі дев'ять прикордонних переходів із Росії в районах України, підконтрольних сепаратистам", - поінформував Д.Баєр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА