15:31 01.11.2016

За фактом вибуху в одній із військових частин на Кіровоградщині порушено справу

1 хв читати
За фактом вибуху в одній із військових частин на Кіровоградщині порушено справу

Військова прокуратура Кіровоградського гарнізону Південного регіону України розпочала кримінальне провадження за фактом вибуху в одній з військових частин у Кіровоградській області.

Як повідомляє у вівторок прес-служба військової прокуратури, провадження розпочато за ч. 2 ст. 414 (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами та предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення), ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, вибух у частині стався в понеділок, 31 жовтня 2016 року, на поверсі будівлі, яка перебуває в оренді 3-го полку спеціального призначення Міноборони України. За попередньою інформацією, вибух стався через приведення в дію ручної гранати Ф-1 військовослужбовцем, який загинув на місці, трьох його товаришів по службі госпіталізували до лікарні у важкому стані.

Загиблим виявився батько трьох дітей, 29-річний житель Олександрії Василь Дівиченко, який у червні 2016 року підписав контракт із 57-ю бригадою, а в серпні - перевівся до 3-го полку спецпризначення Міноборони України.

Зараз з'ясовують усі обставини вибуху, призначено низку експертиз. Крім того, перевіряється роль військового командування в частині можливої причетності до вибуху, зокрема, дотримання вимог зі зберігання боєприпасів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА